Bugün Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesinde Opr. Dr. Mehmet Karadayı’ya gerçekleşen saldırısı sonrası birçok yerden kınama mesajı yayınlandı. Birlik Sağlık Sen Giresun İl Başkanı Cengiz Saydere; “Sağlık çalışanları dayak yemek için değil şifa vermek için yetiştirildiler” dedi.
Saydere açıklamasını şöyle sürdürdü; “Gün geçmiyor ki sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberleri gelmesin.Bu sefer sağlık çalışanları na yönelik şiddetin adresi Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi. Hastanede beraber çalıştığımız doktorumuz Opr. Dr. Mehmet Karadayı ve üroloji servisi çalışanlarına yapılan fiziki ve sözel şiddeti kınıyoruz. Öncelikle Birlik Sağlık Sen adına Doktorumuz Opr. Dr. Mehmet Karadayı ve servis çalışma arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz.
KÖKLÜ ÇÖZÜMLER ÜRETMELİYİZ!
İnşallah Yetkililer bu sefer de şiddet olaylarını kınamanın ötesine geçerek masaya yatırılıp bu olaylara köklü çözümler üretirler.
İnşallah çözüm bulunsunlar ki Çok kısa bir süre önce öldürülen Doktor Ekrem Karakayaları ,canice defalarca kurşunlanan Doktor Ahmet Dikmen gibi yüzlerce katliamlar yaşanmaz.
ARTIK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ MAAŞLARI KAMUOYUNDA BU KADAR ÇOK TARTIŞILMAMALI
Sağlıkta şiddet olaylarının çözümünde pek çok faktör önemlidir.Bunların başında Sağlık çalışanlarının görsel ve yazılı basında itibarsızlaştırılmasından tutun da Sağlık çalışanlarının tüm kamuda çalışan memurlardan az maaş almalarına rağmen her gün maaşlarına zam yağıyormuş gibi yaygara kopartılmasına varıncaya kadar pek çok faktör vardır. Bir çok kod varken birde gri kod uygulamasını devreye alınması çözümden uzaktır.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDET GÖSTERENLERE TEPKİ OLMADIĞI ZAMAN AYNI GÜN SALIVERİLMEKTEDİR
Kamuoyunda yerleşmiş memurun yakasını tutmak altı aydan başlar korkusunu tekrar kamuoyunda işleyerek Birlik Sağlık Sen olarak yıllarca savunduğumuz en önemli engelleyici unsurların başında şiddet olaylarına karışan vatandaşlara caydırıcı cezalar verilmesi gelmektedir.
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA GEREKEN SAYGI KAMUOYUNDA OLUŞTURULMALIDIR.
Yöneticilerin hekim arkadaşları maddi veya manevi itibarsızlaştırmaktan derhal vazgeçilerek başta hekim olmak üzere diğer sağlık çalışanları sayısını Avrupa standartlarına uygun hale getirmek suretiyle sayıca artırılmalıdır.Böylece Hekimlerin önündeki uzun kuyruklar önlenmelidir.
SEVK ZİNCİRİ UYGULAMASINA GEÇİLMELİDİR
Bir diğer önemli önlemlerin başında ise sevk zinciri uygulamasına geçilerek birinci basamak zorunlu hale getirilmeli ve ikinci ve üçüncü basamakların iş yoğunluğu azaltılmalıdır.
YURTDIŞINDAKİ HEKİMLERİN DÖNMESİ İÇİN ÇABA SARFEDİLMELİDİR.
Yurt dışına giden hekimlerin ülkemize tekrar kazandırılması için çaba sarfedilmelidir. Savaş nedeniyle ülkemize sığınan Suriyeli ve benzeri göçmenlerin ülkelerine gönderilerek sağlık sektörünün yükü hafifletilmelidir” ifadelerine yer verdi.