HASTANEMİZDE İNME VAKALARININ MULTİDİSİPLİNER YÖNETİMİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnme hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve tedavi sürecini optimize etmek amacıyla hastanemizde girişimsel radyoloji, nöroloji, anesteziyoloji ve acil branşları arasında güçlü bir işbirliği başlatıldı. Bu multidisipliner yaklaşım ile inme hastalarının ihtiyacı olan durumlarda tPA (doku plazminojen aktivatörü) ve mekanik trombektomi gibi etkili tedavilere daha hızlı erişim sağlanması  hedefleniyor.

Girişimsel Radyoloji ve Nöroloji:

Girişimsel radyoloji ve nöroloji, inme tedavisinde kilit roller üstlenen branşlar olarak öne çıkıyor. Bu iki disiplinin bir araya gelerek oluşturduğu ekip, hastalara daha hızlı ve etkili müdahale imkanı sunuyor. Gelişmiş görüntüleme teknikleri ve teknolojik yenilikler, inme geçiren hastalardaki damar tıkanıklıklarını daha hassas bir şekilde belirleme ve tedavi planını optimize etme konusunda hastanemizdeki sağlık profesyonellerine önemli avantajlar sunuyor.

Anesteziyoloji ve Acil Branşlarının, Girişimsel radyoloji ve Nöroloji ile Koordinasyonu:

Anesteziyoloji ve Acil branşları, inme hastalarının acil servise başvurdukları anından itibaren etkili bir yönetim sağlamak amacıyla koordineli bir şekilde çalışıyor. Acil servis hekimleri hastanın durumunu değerlendirerek hızlı bir şekilde nöroloji hekimlerine ulaşıyor ve girişimsel müdahaleye geçiş sürecini en aza indiriyor. Acil servislerdeki profesyoneller, inme şüphesi olan hastaların tanı ve tedavisinde hızlı bir şekilde hareket ederek kritik zaman kaybını minimize ediyor. Anesteziyoloji branşı ise girişimsel işlem esnasında hastanın ihtiyacı olan anestezi desteğini sağlayarak işlemin girişimsel radyolog tarafından optimal koşullarda yapılmasına olanak sağlıyor.

tPA ve Mekanik Trombektomi İle Hedeflenmiş Tedavi:

İnme hastalarının tedavi sürecinde kullanılan tPA ve mekanik trombektomi, inme hastalarında tedavide olumlu sonuçlar elde etmek adına en etkili araçlardır. tPA, kan pıhtılarını çözerek kan akışını restore ederken, mekanik trombektomi ise özellikle büyük damarlardaki tıkanıklıkları çözme konusunda etkili bir yöntemdir. Bu tedaviler, uygun hastalarda kullanıldığında felç ve diğer inme sonuçlarını önlemede büyük bir rol oynuyor.

Sonuç ve Gelecek Perspektifi:

İnme tedavisi, girişimsel radyoloji, nöroloji, anesteziyoloji ve acil branşlarının güçlü bir iş birliğiyle önemli ölçüde gelişme kaydetmiştir. Bu multidisipliner yaklaşım, inme hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve hayati riskleri en aza indirmek adına umut verici bir gelecek sunmaktadır ve hastanemizde başarılı bir şekilde uygulamaya konulmuştur. Hastalara daha hızlı ve etkili müdahale sağlamak amacıyla devam eden bu iş birliği, hastanemiz ve Giresun’umuzda inme tedavisindeki başarıyı artırmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HASTANEMİZDE İNME VAKALARININ MULTİDİSİPLİNER YÖNETİMİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giresun Haberleri Sondakika Giresun Son Dakika Giresun Haberleri Giresun Belediyesi Keşap Belediyesi Aytekin Şenlikoğlu Halil Çetin Duroğlu Belediyesi Giresun Yerel Haber Mehmet Emür Ajans D Giresun Üniversitesi Giresun Bulancak Keşap Piraziz Haberleri Espiye Haberleri Dereli Haberleri Duroğlu Haberleri duvar dekorasyon ürünleri Eynesil Haberleri duvar dekoru Çamoluk Haberleri Giresunspor Giresun Valiliği Giresun Reklam Dereli Belediyesi AK Parti MHP Ertuğrul Gazi Konal Giresun Milletvekili Giresun Haber 28 Girişim gazetesi Mustafa Konar Giresun Sıcak Haber Giresun Mavigöl İYİ Parti CHP Elvan Işık Gezmiş Gelecek Partisi Demokrasi ve Atılım Partisi Deva Zafer Partisi Fındık Fındık Fiyatları Altın Fiyatları Dolar Kaç lira Nazım Elmaz Ali Temür Giresun Haber Haber EğlenceAksiyonMacera HaberleriTrafik kazasıKaza Haberleri